Biserica „Sfântul Gheorghe”
Biserica „Sfântul Gheorghe” este una dintre cele mai vechi edificii religioase din Moineşti. Pe locul construcţiei actuale, cu câteva sute de ani în urmă era o poiană vastă, iar pe raza cartierului Văsâieşti trăiau, cu propriile rânduieli, ostaşii moldoveni însărcinaţi să păzească linia care despărţea teritoriul Moldovei de cel al Transilvaniei. Ostaşii care au luptat împotriva trupelor maghiare are regelui Matei Corvin, aparţineau domnitorului Ştefan Cel Mare au fost înjumați în acea poiană.
În anul 1500 este ridicată o biserică de lemn, însă 300 ani mai târziu este mistuită de un incendiu care a cauzat multe pagube în zona Moineştiului.
Catapeteasma bisericii „Sfântul Gheorghe” a fost realizată în anul 1859, iar pictura interioară a fost executată în 1937, cu restaurări în 1976 şi în 1983 de pictori locali. Tot în această perioadă a fost adus un clopot din bronz ce cântarea 750 kilograme, iar în 1983 construcţia religioasă a fost resfinţită de Eftimie Luca, Episcopul Eparhiei Romanului şi Huşilor.
De-a lungul existenţei sale, biserica a fost vizitată de personalităţi care au avut drum pe aceste meleaguri. Astfel, îl putem menţiona pe Nicolae Iorga, pe Ministerul Instrucţiei Publice,
Constantin Angelescu şi pe Ministrul Finanţelor, Mircea Canciov.
Unul dintre cele mai importante evenimente ce au avut loc la biserica „Sfântul Gheorghe” a fost aducerea raclei cu moaştele Sfintei Parascheva în 1947, când a avut loc o secetă cumplită. Ca o minune, după lungi rugăciuni pentru Sfânta Parascheva, a început să plouă liniştit, iar pământul a fost din nou roditor.